Lægeskift

 

SKIFT AF LÆGE

Når du vælger læge, er det vigtigt at du fra starten vælger en læge som du har tillid og tiltro til.

Det er ikke sikkert, at du har behov for at se din læge særligt ofte, men hvis behovet opstår, er det rart at vide, at man har et godt forhold til den læge man har valgt.

De fleste mennesker har den samme læge gennem mange år, og skifter kun læge, hvis de flytter langt væk.

Du kan skifte læge når du har lyst, så længe du er over 15 år gammel. Børn under 15 år, der har samme læge som forældrene, skal ikke betale for lægeskiftet.

Det er gratis at skifte læge hvis du flytter adresse, ellers koster det 180 kr. Lægeskiftet har virkning fra du har betalt gebyret. Du modtager et nyt sundhedskort i løbet af 14 dage.

Du kan vælge blandt alle alment praktiserende læger i Danmark, så længe lægen har åbent for tilgang af nye patienter. Dog skal du være opmærksom på, at du accepterer at du ikke har ret til eller krav på sygebesøg, hvis du vælger en læge hvor afstanden mellem din bopæl og lægen/lægeklinikken er mere end 15 km.

Ved lægeskift modtager den nye læge ikke automatisk din journal fra den tidligere læge. Ny-tilmeldte patienter skal derfor meddele deres tidligere læge, at lægejournalen skal overføres til den nye læge.

Du kan skifte læge ved at kontakte Borgerservice i din kommune.